SFEER PROEVEN IN DE STAD VAN MATA HARI

Vanaf 14 oktober 2017 tot en met 2 april 2018 presenteert het Fries Museum in Leeuwarden de tentoonstelling Mata Hari: de mythe en het meisje. Precies honderd jaar na haar dood vertelt het museum voor het eerst het volledige levensverhaal van Margaretha Geertruida Zelle. Het meisje uit Leeuwarden groeide aan het begin van de vorige eeuw uit tot de wereldberoemde danseres Mata Hari. Aan het eind van de Eerste Wereldoorlog werd ze door de Franse dienst opgepakt en geëxecuteerd op verdenking van spionage. Meer dan honderd bruiklenen uit binnen- en buitenland komen speciaal voor deze tentoonstelling naar Leeuwarden. Hieronder bevindt zich een selectie van de onlangs vrijgegeven Franse militaire dossiers, die voor het eerst voor het publiek te zien zullen zijn. Mata Hari: de mythe en het meisje is de grootste tentoonstelling ooit over het leven van Margaretha Geertruida Zelle.

‘Mata Hari personifieert de hele poëzie van India, haar mystiek, haar wellust, haar smachtende tederheid, haar hypnotiserende charme. Mata Hari zien, in een ritme en met houdingen die poëmen zijn van wilde, wellustige gratie, is een onvergetelijk schouwspel, een werkelijk paradijselijke droom.’ 

Bron: La Presse, 1905

Mata Hari arrangement

De legende leeft voort

Met de dood van Margaretha wordt een legende geboren. Binnen twee jaar verschijnt de eerste film over haar leven. Er zullen vele volgen. De combinatie tussen een koelbloedige spionne, kwaadaardige mannenverslindster en betoverende femme fatale heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op Hollywood: van Greta Garbo’s Mata Hari (1931) tot Jeanne Moreau’s Mata Hari, Agent H21 (1964).

Mata Hari krijgt televisieseries, musicals, popliedjes en ballades, historische romans en wetenschappelijke studies. Er verschijnen Mata Hari-parfums, -likeuren en -sigaretten. Margaretha’s fabelachtige leven laat vele biografen er lustig op los speculeren. Een bonte stoet aan schrijvers produceert honderden boeken, vaak losjes gebaseerd op de waarheid.

In alles leeft haar roem voort. Margaretha Geertruida Zelle bleek ondanks haar dood onsterfelijk te zijn.

Gaat u op zoek naar de geheimen van Mata Hari in Leeuwarden?

Voeg er dan een Mata Hari arrangement aan toe bij SEMS te Leeuwarden. Dat is een 4 gangen menu voor de prijs van 3 gangen menu voor € 35,00 p.p.

Benieuwd? Bekijk dan hier onze menukaart en boek ons Mata Hari Arrangement.

Kies een mooie tafel voor u en uw tafelgenoten & boek het Mata Hari Arrangement

We bevestigen uw reservering via e-mail. Tot die tijd is uw tafeltje nog niet voor u gereserveerd. U kunt altijd kosteloos annuleren, tot 24 uur voor aanvang.

* Als u kiest voor een specifiek tafeltje dan zullen wij altijd ons best doen om u daadwerkelijk plaats te laten nemen aan een tafeltje van uw voorkeur. Wij kunnen echter niets beloven. Alvast bedankt voor uw begrip.

1
2
3
4
1

BIJ HET RAAM

Uitzicht over het Gouverneursplein

4 tot 8 personen per tafel

2

BIJ DE KEUKEN

Zie de keukenbrigade aan het werk.

Van 2 tot 4 personen per tafel.

3

ACHTERIN

Geen drukte, ongestoord genieten.

Van 2 tot 4 personen per tafel.

4

ZAKELIJK & KLEINE GEZELSCHAPPEN

Praat lekker bij zonder gestoord te worden.

Van 2 tot 25 personen per tafel.

GASTEN VERTELLEN...

[google-reviews-pro place_name=Sems place_id=ChIJsRLISoH-yEcRbMn-diKD6go auto_load=true rating_snippet=true sort=1 min_filter=4 hide_photo=true hide_avatar=true disable_user_link=true write_review=true dark_theme=true view_mode=list slider_hide_pagin=true slider_speed=8 slider_count=1 open_link=true nofollow_link=true lazy_load_img=true reviews_lang=nl]

FREE WIFI

Als gast kunt u bij sems gratis gebruik maken van Wifi. Uiteraard zijn in het pand ook de meest moderne communicatiemiddelen aanwezig voor presentaties en dergelijke.

Parkeren

sems beschikt niet over eigen parkeerfaciliteiten, maar onze gasten kunnen hun auto altijd in een van de parkeergarages in het centrum parkeren. Deze garages bevinden zich dichtbij, op hooguit vijf minuten loopafstand. Als u een evenement voor een groep bij ons heeft geboekt, gelden speciale afspraken. Uiteraard zullen we u hierover informeren.

Sems bestaat alweer 10 jaar!
We serveren op 22 en 23 februari a.s. een 10-gangenmenu met echte 'Sems signature dishes'. Kleine porties van 10 topgerechten, die in de afgelopen jaren op onze kaart hebben gestaan. En natuurlijk hebben we er mooie selectie wijnen bij uitgezocht voor je. 🍷 

Zondag 24 februari vieren we ons jubileum met een exclusieve editie van 'Sems meets...'. Tijdens 'Sems meets De Rozario' komt gerenommeerd chef Jermain de Rozario, met hulp van het Sems-team, zijn culinaire kunsten vertonen in onze keuken met een indrukwekkend vijfgangenmenu.

Reserveren
Reserveren doet u hier of via onze reserveer knop in de menubalk; vermeld wel dat u voor dit evenement boekt. Meer weten? Bekijk dan ons Facebook evenement.